Mentalisaatioterapian kongressi Turussa 2017

Mentalisaatioterapian suomalainen kongressi 22.-23.11.2017 Turussa


 

Kuvaus
   

Turun kesäyliopisto järjestää ensimmäisen suomalaisen mentalisaatioterapian kongressin marraskuussa 2017.

Alustava ohjelma:

  • 22.11.2017
    Mentalisaatiokyvyn kehittyminen varhaisissa suhteissa ja mentalisaatiokyvyn häiriintyminen
  • 23.11.2017
    Kliininen mentalisaatioterapiatyöskentely

Ilmoita yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin lähetämme lisätietoja, kun ohjelman tarkemmat tiedot vahvistuvat ja ilmoittautuminen alkaa.

Haluan lisätietoja kongressista


Call for Papers

Jos olet kiinnostunut pitämään kongressissa suullisen tai poster-esityksen, toivomme siitä alustavaa tietoa 25.1.2017 mennessä (puhujan nimi ja esityksen otsikko). Varsinaisten korkeintaan sivun mittaisten abstraktien viimeinen lähetyspäivä on 17.3.2017.

Abstrakti on hyvä pyrkiä kirjoittamaan mahdollisuuksien mukaan noudattaen jaottelua johdanto, menetelmät, (tähän saakka saavutetut) tulokset ja johtopäätökset. Abstraktin mukaan on hyvä laittaa toive esityksen muodosta (suullinen esitys, workshop-esitys tai poster-esitys). Myös esityksen kestosta voi esittää toiveen, jotta järjestelytoimikunta voi tarkemmin suunnitella kongressipäivien ohjelman kokonaissisällön.

Esitysten valinta tehdään maalis-huhtikuun vaihteessa. Tiedustelut, ehdotukset ja abstraktit pyydetään toimittamaan osoitteeseen matti.keinanen@pp.fimnet.fi

Aika
    22.11. - 23.11.2017
Paikka
    Turku
Muu informaatio
   

Mitä on mentalisaatio ja mentalisaatioon perustuva terapia? 

Mentalisaatiolla tarkoitetaan kykyä pitää mieli mielessä, kykyä olla selvillä tasapainoisesti omista ja toisen tunteista ja ajatuksista. Mentalisaatiokyky kehittyy varhaisessa vuorovaikutuksessa, kun kiintymyssuhde on riittävän turvallinen. Mentalisaatioon perustuvassa terapiassa (Mentalization Based Therapy, MBT) keskeistä on mentalisaatiokyvyn kehityksen uudelleenkäynnistäminen ja edistäminen silloin, kun kehitys eri syistä on jäänyt puutteelliseksi. Kun säännöllisessä hoitosuhteessa on kehittynyt riittävän turvallinen kiintymyssuhde, sen pohjalta on erityisin mentalisaatiota edistävin tekniikoin mahdollista auttaa potilasta rakentamaan toimivaa mentalisaatiokykyä.

Multimodaalisena hoitona (sisältää yksilöhoidon ohella myös ryhmähoito-osion) MBT edistää potilaan kykyä työskennellä ryhmässä ja sitä kautta hänen sosiaalisia taitojaan monipuolisemmin verrattuna pelkkään yksilöterapiaan.

Ensimmäisen suomalaisen mentalisaatioterapian kongressin on tarkoitus koota yhteen mentalisaatiosta ja mentalisaatioterapiasta kiinnostuneet, mentalisaatiotutkimusta tekevät ja mentalisaatioterapiaa työssään hyödyntävät ammattihenkilöt. Tavoitteena on luoda tapahtumasta säännöllisesti toistuva tieteellinen mentalisaatiotutkimuksen foorumi ja mentalisaatioterapian käytäntöjen jakamisen areena. Muissa Pohjoismaissa tällainen verkosto toimii jo vireästi. Kongressin järjestäjät kutsuvat nyt kaikki suomalaiset mentalisaatiosta kiinnostuneet luomaan oma yhteinen suomalainen verkostomme, joka voi jatkossa toimia yhteistyössä muiden maiden mentalisaatioverkostojen kanssa.


Kongressin järjestelytoimikunta:

Matti Keinänen, psykiatrian ja kliinisen psykologian dosentti, akkreditoitu MBT-terapeutti (British Psychoanalytic Council), mentalisaatioterapian kouluttaja ja työnohjaaja, psykoterapiakouluttaja

Irmeli Laitinen, valtiotieteen tohtori, teologian maisteri, psykoterapeutti, ryhmäanalyytikko, mentalisaatioterapian kouluttaja ja ryhmätyönohjaaja

Minna Martin, psykologi PsM, psykoterapeutti VET, työnohjaaja, kouluttaja, mentalisaatioryhmän ohjaaja

Seija Ollikainen, erikoispsykologi , PsL, psykoterapeutti, psykoanalyytikko (IPA),  työnohjaaja

Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti, työnohjaaja, mentalisaatiokouluttaja ja joogaopettaja

Tor-Erik Söderholm, psykologi, FM, psykoterapeutti, YET psykodynaaminen ja keho-orientoitunut psykoterapia, työnohjaaja, tuntiopettaja, mentalisaatioterapiakoulutus (Karolinska Institutet)